sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Logan, masina ieftina ?

In urma unul accident de la munte, facut (pe Casco) urmatoarele :
- schimbat portiera
- schimbat aripa
- revopsit portiera spate
- schimbat amortizor (indoit de la impact)

Total 52 milioane (5200 RON).

Service Cobalcescu de pe Valea Oltului, servicii excelente !

miercuri, 28 ianuarie 2009

Ai datorii ? Stai acasa !

La rusi, daca ai datorii (intarzieri la credite) nu mai ai voie sa iesi din tara. Smart ! La noi nu se poate ?

(din Adevarul)

joi, 22 ianuarie 2009

Tamango a suferit un accident cerebral

Vocea inconfundabila de la Radio Guerrilla, Tamango, a suferit un accident cerebral si se pare ca nu va mai putea canta vreodata.

via Ioan T. Morar : "Am putea să-l ajutăm cumva? Ar exista tratamente de recuperare pentru ce are el? S-ar putea organiza un concert de binefacere? Am putea demonstra că ne pasă de aproapele nostru?"

marți, 20 ianuarie 2009

Companii low cost si agentie vs cont propriu.

Azi am zarit intamplator o reclama cu city break. Majoritatea timpului ma simt obosit si sufocat de orasul asta murdar (Bucuresti, da) asa ca mi s-a parut o idee interesanta, asa ca *click*.
Reclama era asta, de la Karpaten Turism. Dupa aia, in stilu-mi propriu de zgarcenie, mi-am pus intrebarea "oare cat castiga astia ?", asa ca m-am apucat sa ma uit pe low cost sa vad cat ar fi zborul spre afara. Am aruncat ochiul pe cateva destinatii pe blue-air, si mi s-a parut interesant Milano. Ziua mea de nastere e pe 21 februarie, asa ca m-am gandit "cum ar fi ?" si m-am apucat sa caut de vineri 20 pana duminica 22 (ca sa fie doar "break" si ca sa nu-mi pocnesc zile de concediu de-acum).
Blue-air, interesant ... 1 euro dus, 1 euro intors, super promo. De la Baneasa pana la Milano. Cu taxe cu tot, 120 euro !!! "118 euro taxe ?" m-am intrebat, si mi-am adus aminte ca EasyJet, cu care-am fost anul trecut in Spania (si care-s companie UK) au zbor si Bucuresti-Milano. Ba chiar Bucuresti Otopeni, nu Baneasa.
Zis si facut, zdup la EasyJet pe site. Aceleasi zile, in jur de 65 euro dus-intors cu taxe cu tot.
Acu', ori aia de la blue-air te fura pe fata din taxe, ori sunt prosti gramada si dau la baneasa dublu decat dau EasyJet la otopeni. Cre'ca prima.
In fine, continuand distractia, ma uit la hotelclub dupa cazare. 50 euro pe noapte camera de 2 persoane (hotel Alga din Milano).

So, pe cont propriu 65 euro avion + 50 euro cazare de persoana pe 2 nopti = 115 euro. Mai punem vreo 10 euro s-ajungi cu mijloace de transport in comun la hotel, ajungi la 125 euro.

Prin Karpaten aia, 245 euro de persoana. Dublu.

Ascultarea si inregistrarea convorbirilor telefonice

News-ul de pe site-ul realitatea are un titlu pe care eu il gasesc ca fiind tendentios : "Convorbirile telefonice vor fi înregistrate şi stocate începând de astăzi.".

Pai stai tata nitel, e vorba de o lege (298/2008) care spune clar :
"în cazul reţelelor de telefonie fixă şi mobilă: numărul de telefon apelant, precum şi numele şi adresa abonatului sau ale utilizatorului înregistrat"
Adica pastreaza listingul ! Adica ceea ce pastra si pana acum ca sa-ti trimita prin posta cu factura, doar ca acum pastreaza 6 luni in loc de una. Nici vorba de inregistrarea convorbirii. Nici nu cre'ca aveau atata spatiu de stocat 6 luni de inregistrari.

luni, 19 ianuarie 2009

Impartirea Romaniei pe regiuni in loc de judete

Reorganizarea administrativa a Romaniei, asa cum a propus-o Basescu ... mie mi se pare a fi o chestie pozitiva. Unu' la mana ca se mai micsoreaza numarul de taietori de frunza la caini (consilii judetene, prefecti si alti bagatori de seama) pe banii contribuabililor, dar alta chestie pozitiva poate fi si inglobarea Covasnei, Harghitei si a Muresului in niste unitati administrative mai mari, ceea ce-ar duce la scaderea procentului de maghiari in respectiva unitate, asta putand sa mai linisteasca discutiile pe tema autonomiilor.

joi, 8 ianuarie 2009

Primul post

Cine sunt eu ? Un egoist si-un egocentric. Si-s mandru de asta.